Упаковка має значення. Індустрія швидкого харчування має приділити особливу увагу тарі. Навіть найсмачніша їжа, складена в неохайну коробку навряд буде оцінена високим балом серед клієнтів. Також навряд покупці запам’ятають заклад, якщо замовлення видають в пакеті або серветці, адже це не естетично та не зручно.
Вимоги до упаковки
Сьогоднішнім підприємцям пощастило, адже пройшли ті часи, коли окрім паперу та пакетів не було жодної можливості упакувати їжу. Зручні коробочки, тарілочки допоможуть підібрати яскраву та комфортну ємність для видачі та доставки продуктів.
Якісна упаковка для фаст фуду повинна мати такі параметри:
легкість складання, щоб офіціанти не витрачали багато часу на цей процес;
компактні розміри, щоб розібрані конструкції не займали багато місця;
ефективно закриватись, щоб їжа не випадала з коробочки;
екологічно чистий матеріал, який дозволяється повторно переробляти;
міцність та довговічність;
утримання тепла всередині тари.
Саме така ємність для складання фаст-фуду гарантовано забезпечить гарний настрій для клієнтів та позитивну репутацію для закладу.
Для якої їжі потрібна упаковка
В цілому жодна харчова індустрія не обходиться без пакування. Навіть ресторани повинні мати упаковки, щоб збирати доставки, підготовляти людям їжу на винос. Основними видами харчування, для яких обов’язково необхідна тара, виступають:
паніні, сендвічі;
картопля, сир, гриби фрі;
торти;
піца;
суші;
хот-доги;
салати.
Це лише частина страв, для яких важлива якісна продукція для фасування.
Основні вимоги по параметрах упаковки
Перед тим, як упаковка для фаст фуду буде замовлена, слід з’ясувати, на що варто звернути увагу. Фасування має відбуватись у контейнери, які не нашкодять здоров’ю та витримають вагу, тепло або вологу. Вимоги до фасування їжі мають відповідати стандартам та вимогам спеціалізованих інстанцій.
Необхідно враховувати стійкість матеріалу до вологи. Коробка повинна залишатися цілою, навіть якщо продукт соковитий, жирний.
Збереження температурного режиму також відіграє ключову роль. Якщо мова про доставку або їжу на винос, то краще, якщо тара буде термо, щоб страва залишилася смачною довший час.
Форма теж має значення. Підбирати розмір та форму потрібно, відштовхуючись від продуктів.
Відповідність до санітарних норм.
Щільність.
Колір. По суті не дуже важливий аспект, але може зробити компанію запам’ятовуючою.
Вартість. Краще віддати перевагу вигідній за ціною картонній або іншій коробці, щоб отримувати прибуток, а не витрачати всі кошти на фасувальну продукцію.
Ці параметри слід брати до уваги при виборі ємностей для складання фаст-фуду. Поважаючий себе виробник пропонує кілька варіантів для замовників. Як правило, в розвинутій фірмі по виробництву упаковки є дорогі та дешевші товари. Тому кожен знайде в асортименті те рішення, що найбільш підходить.
Якісна тара – перший крок до успіху закладу харчової індустрії.